Productinfo
 
 
   
 
   
  Het geheim van EQuiral The Originals®
  Het probleem: dikke benen
 

We kennen allemaal wel het verschijnsel bij paarden dat ze met dikke of te volle benen op stal staan. Met name bij paarden die in de sport moeten presteren komt het oplopen van benen nogal eens voor. Wat veroorzaakt dit probleem en nog belangrijker: wat kun je eraan doen? Dat beweging een grote rol speelt is alom bekend, maar ook de voeding van de paarden speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van dit verschijnsel.

Piet Raymakers top springruiter
“Een sportpaard moet droog beenwerk hebben.”
Veel sportpaarden hebben last van dikke benen. Dit wordt veroorzaakt door vochtophoping in de benen, ook wel oedeem genoemd. Oedeem is een ophoping van lichaamsvloeistof in het weefsel. In het hele lichaam worden vloeistoffen aan- en afgevoerd. Bij oedeem worden er meer vloeistoffen aangevoerd dan afgevoerd. Oftewel: het systeem dat de aan- en afvoer van lichaamsvloeistoffen reguleert (bloedvatstelsel en het lymfestelsel) is in onbalans. De onbalans kan veroorzaakt worden door spierbeschadigingen, ontstekingsreacties, maar ook door een overmaat aan afvalstoffen in de lichaamsvloeistoffen afkomstig van de bloedvaten- en/ of lymfestelsel. Voor de prestaties van je paard is het van groot belang deze onbalans zoveel mogelijk te voorkomen.

EQuiral The Originals® : het geheim van droog beenwerk
De voeding van je paard speelt een belangrijke rol bij de vochthuishouding. Een teveel aan eiwitten in de voeding moet het paardenlichaam afvoeren via de nieren. Een hoge eiwitgift stimuleert dan ook transpireren en urineren, waardoor het paard meer gaat drinken: een onnodige belasting van het lichaam van je paard. Ook andere voedingsstoffen (zoals koolhydraten, vetten en eventuele toxines) grijpen in op de vochthuishouding van het paard. EQuiral houdt bij de samenstelling van haar voeders EQuiral-Sport®, EQuiral-Stud® en EQuiral-Structuurmix® rekening met al deze aspecten om dikke benen te voorkomen. En de praktijk bewijst dat het werkt!

Mark Weusthof top vierspanrijder
“Mijn paarden werden energieker en soepeler.”
Alice Naber-Lozeman top eventingruiter
“Na de wedstrijd zijn mijn paarden nog fit.”

Het geheim van EQuiral The Originals® :
• EQuiral The Originals® is samengesteld uit uitsluitend 100% zuivere grondstoffen.
• De unieke verhoudingen in EQuiral The Originals® tussen de granen haver, gerst, tarwe en maïs enerzijds en lijnzaad en zongedroogde luzerne anderzijds, stimuleren het opdrogen van het beenwerk.
• EQuiral The Originals® bevat een zeer laag eiwitgehalte van een hoogwaardige kwaliteit. Het paardenlichaam wordt hierdoor gevoed in plaats van belast.
• EQuiral-Sport® bevat ontslakkende kruiden die de doorbloeding van de benen stimuleren, zuiverend werken op de nieren en een ontstekingsremmend effect hebben.

EQuiral The Originals®...
... geven volop energie.
... geven snel herstel na een inspanning.
... maken uw paard los door het lijf.
... geven een gezonde huid en glanzende vacht.
... zijn licht verteerbaar.
... zijn ideaal voor moeilijke eters.
... zijn 100% puur natuurlijk.
... zijn zuiver en compleet.


 

EQuiral® The Originals: uit respect voor je paard
 
     
 Copyright EQuiral | Ontwerp : Formatik Designlab | Database : Netlab